Vezetett tematikus túrák

Túráink a Nyugat-Mátra valamilyen sajátos jellegzetessége köré fűződik (pl. ásványok, gombák, betyárok) és az élmények mellett új érdekes ismeretekkel is gazdagítja a programon résztvevőket. A túra során figyelembe vesszük a résztvevők igényeit, a megtett távolságot és a nehézségi szintet kívánság szerint módosítani tudjuk. Ezért ez egy igazi családi program, akár gyerekekkel, vagy kezdő túrázóknak is bátran ajánljuk. Az út során felfűzött megállóhelyekhez izgalmas történetek kapcsolódnak, ami igazán érdekessé teszi ezt a programot.

Érdemes figyelni honlapunkon az aktuális események oldalt, ahol a programjaink folyamatosan frissítve vannak. A túrák hossza általában 10 km, amely 4 óra alatt teljesíthető.

Terepíjászat

A programon résztvevők Pásztó mellett a Nyikom Siklórepülős Leszálló körül kialakított íjász ösvényen, változatos terepviszonyok mellett adhatnak le célzott lövéseket a természetes körülmények között elhelyezett, vadállatokat ábrázoló lőlapokra, illetve 3D-s célpontokra. Az 1 km hosszú vadászösvényen haladva fás, bokros, ligetes részek váltakoznak. A célpontokat és a fedezékeket úgy helyeztük el, hogy a lőlapon, vagy a 3D-s alakzaton látható vadállatok a természetes élőhelyekhez igazodjanak. A programon kipróbálható íjak: gyakorló-, tradicionális-, olimpiai-, csigás-, vadász- és számszeríj.

Siklórepülős alapok

A Nyikom-hegy a siklóernyősök és sárkányrepülősök közkedvelt repülési helye. Kedvező széljárás esetén az ország minden részéről érkeznek hozzánk pilóták. Azoknak ajánljuk ezt a programot, akik már eljátszottak a repülés gondolatával és szeretnének megismerkedni a siklóernyőzés alapfogásaival, valamint a különböző technikai felszerelésekkel. A program alatt vízszintes talajon ismerkedünk a siklóernyőzés gyakorlati alapjaival.