Zombivadászat

Szeretettel várunk fényes nappal vagy egy izgalmakkal teli éjszakai kalandra! Ez a program szituációs katonai gyakorlatnak is megfelelne, de szerencsére zombik csak a filmekben léteznek. A zombivadászoknak először egy elméleti és taktikai felkészülésen kell megfelelniük, majd egy erdei ösvényen, változatos terepviszonyok mellett, bukó zombi alakokra adhatnak le célzott lövéseket félautomata paintball puskák segítségével. Az 1 km hosszú ösvényen haladva fás, bokros, ligetes részek váltakoznak. A célpontokat úgy helyeztük el, hogy a vezető tűzparancsára az alakulat minden tagja egyszerre tudjon tüzelni az ellenségre.

A program ára: 35000 Ft

Az ár 1 csoportra (1-5 fő) vonatkozik nappal 10:00 – 18:00 vagy éjszaka 19:00 – 09:00 óra között.

Szabaduló szoba

A zombik támadása ma még senkit sem fenyeget, de vajon meg tudnánk oldani azokat a feladatokat, amelyeken a zombik biztosan elvéreznének? A programot egy kerettörténet teszi még érdekesebbé, de nem vagytok időkorláthoz kötve és bezárva sem. Akár az éjszakát is itt tölthetitek. Magatok vagytok egy erdei bunkerben, ahol egy széf kódját kell megfejteni ahhoz, hogy védettséget szerezzetek a zombivírussal szemben.

A program ára: 35000 Ft

Az ár 1 csoportra (1-5 fő) vonatkozik nappal 10:00 – 18:00 vagy éjszaka 19:00 – 09:00 óra között.

Éjszakai vadles

A bunker lakott településtől távol, a Nyikom-hegy lábánál, erdővel szegélyzett, ligetes tisztáson található. A bunker környékén elhelyezett vadetetőket 4 kamera segítségével lehet figyelemmel kísérni. A bunker 25nm alapterületű, 3 helyiségből áll, teljesen zárt, és hangszigetelt. A nappaliban asztal, székek, kanapé, egy lenyitható rönkfából készült francia ágy, tégla tűzhely, konyhapult és konyhaszekrény kapott helyet. A mellékhelyiségben angol WC, kézmosó biztosítja a megszokott körülményeket. A bunkerből nyílik egy kis fém ajtóval elválasztott megfigyelőhely ami „Stopsol” reflexiós üveggel (kémtükörrel) biztosítja, hogy kívülről ne lehessen belátni. A helyiségben az áramot napelemek biztosítják. Nincs TV, wifi, internet és a telefonhálózat is csak a bunkeren kívül érhető el. A bunker mellett egy fából épített magaslesről is lehet figyelni az állatok mozgását. Aki szeretne kicsit kiszállni a hétköznapok mókuskerekéből, piheni és lelassítani az időt maga körül, az biztosan jó helyen jár. Az éjszakai vadfigyelés izgalmas és felejthetetlen családi program a gyermekek számára.

A program ára: 35000 Ft

Az ár 1 csoportra (1-5 fő) vonatkozik nappal 10:00 – 18:00 vagy éjszaka 19:00 – 09:00 óra között.

Vezetett tematikus túrák

Túráink a Nyugat-Mátra valamilyen sajátos jellegzetessége köré fűződik (pl. ásványok, gombák, betyárok) és az élmények mellett új érdekes ismeretekkel is gazdagítja a programon résztvevőket. A túra során figyelembe vesszük a csoport igényeit, a megtett távolságot és a nehézségi szintet kívánság szerint módosítani tudjuk. Ezért ez egy igazi családi program, akár gyerekekkel, vagy kezdő túrázóknak is bátran ajánljuk. Az út során felfűzött megállóhelyekhez izgalmas történetek kapcsolódnak, ami igazán érdekessé teszi ezt a programot. Túravezetőink szükség esetén akár azonnal is rendelkezésre állnak, de ajánlatos pár nappal előbb egyeztetni az időpontot. Érdemes megtekinteni honlapunkon az aktuális események oldalt, ahol a jövőben induló és a már megrendezett tematikus túráink közül ki lehet választani azt a témát, ami leginkább érdekli a társaság tagjait. A túrák hossza 10 km, amely 4 óra alatt teljesíthető.

A program ára: 8000 Ft/fő

Terepíjászat

A programon résztvevők Pásztó mellett a Nyikom Siklórepülős Leszálló körül kialakított íjász ösvényen, változatos terepviszonyok mellett adhatnak le célzott lövéseket a természetes körülmények között elhelyezett, vadállatokat ábrázoló lőlapokra, illetve 3D-s célpontokra. Az 1 km hosszú vadászösvényen haladva fás, bokros, ligetes részek váltakoznak. A célpontokat és a fedezékeket úgy helyeztük el, hogy a lőlapon, vagy a 3D-s alakzaton látható vadállatok a természetes élőhelyekhez igazodjanak. A programon kipróbálható íjak: gyakorló-, tradicionális-, olimpiai-, csigás-, vadász- és számszeríj.

A program ára: 8000 Ft/fő/óra

Siklórepülős alapok

A Nyikom-hegy a siklóernyősök és sárkányrepülősök közkedvelt repülési helye. Kedvező széljárás esetén az ország minden részéről érkeznek hozzánk pilóták. Azoknak ajánljuk ezt a programot, akik már eljátszottak a repülés gondolatával és szeretnének megismerkedni a siklóernyőzés alapfogásaival, valamint a különböző technikai felszerelésekkel. A program alatt vízszintes talajon ismerkedünk a siklóernyőzés gyakorlati alapjaival.

A program ára: 8000 Ft/fő/óra